mandag den 9. september 2013

Drømmekage fra Brovst

1 kage - ca. 20 stykker
  • 4 æg                                                                             
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • Fyld
  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel (ca. 4¼ dl)
  • 225 g brun farin (ca. 3¾ dl)
  • ½ dl mælk

  • Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°
    Bagetid med fyld: Ca. 5 min. ved 225°.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen.
Fyld: Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag kagen ud og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.
Tip: Man kan piske æg og sukker lyst og luftigt over vandbad - pas på at det ikke bliver for varmt - så koagulerer æggene.

Kilde : 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar